Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már az első nap hatalmas volt az érdeklődés

Szöveg: Takács Vivien |  2016. június 11. 6:22

Nyolcvanhetedik alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, és tizenötödjére a hozzá kapcsolt Gyermekkönyvnapokat. A Zrínyi Kiadó standjánál óriási volt a forgalom Budapesten, a Vörösmarty téren június 10-én, pénteken.

1596015026

A Zrínyi Kiadó újdonságokkal is készült az Ünnepi Könyvhétre – tudtuk meg Győr Edinától, a kiadó terjesztési munkatársától. Mint mondta: két új könyv erre az alkalomra jelent meg. Az egyik az Elfeledett háborúk – Középkori csaták és várostromok, a másik pedig A magyar hadiipar története. „A csütörtöki nyitó nap nagyon erős volt. Szerencsére központi helyen vagyunk (a Gerbeaud Kávéház előtt – szerk.), így sok turista is meglátogatja a standunkat. A külföldiek elsősorban a kétnyelvű könyveink iránt érdeklődnek" – hangsúlyozta Győr Edina, hozzátéve: a könyvhéten az újak mellett természetesen a kiadó régebbi kiadványai is megvásárolhatók – 30, sőt akár 50 százalékos kedvezménnyel.

1596015027

Ottjártunkkor B. Stenge Csaba dedikálta Elfelejtett hősök című könyvét. A szerző érdeklődésünkre kiemelte, hogy ebben a hiánypótló alkotásban a magyar királyi honvéd légierő légi harcban legeredményesebb pilótáit mutatja be. „Ez egy feldolgozatlan és kutatatlan téma volt, amely nem csak számomra, de mások számára is igen fontos. Nálam ez egy születési rendellenség, már kisgyermek korom óta ezzel a témával foglalkozom" – mondta mosolyogva. Mint megtudtuk a könyv tartalma huszonhárom évnyi kutatómunkát ölel fel.

1596015027

A Zrínyi Kiadó teljes kínálattal, dedikálásokkal és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket egészen június 13-ig. A Vörösmarty téren és a környező utcákban, 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be, illetve árusítja könyveit.

A részletes programot itt találjuk.

1596015027

Fotó: Füzes Judith

* * *


Gyula

Gyulán, a Világóra mellett felállított Zrínyi-standnál sokan fordultak meg az Ünnepi Könyvhét első két napján.  A honvédség és a hadtörténelem iránt érdeklődők nemcsak a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent könyvekből vásárolhattak, hanem kipróbálhatták a vadászrepülőgép-szimulátort is. A könyvek iránt érdeklődő felnőttek körében a haditechnikai és a biztonságpolitikai kiadványok voltak a legnépszerűbbek, míg a gyermekek közül a legtöbben a Táborjáró kisbaka című könyv iránt érdeklődtek.

1596015027

Szöveg és kép: Benkő Krisztina

* * *


Szeged

Szegeden is sokan voltak kíváncsiak a Zrínyi Kiadó standjára, az Ünnepi Könyvhét első két napján a közelmúltban kiadott könyvek iránt érdeklődtek a legtöbben. Sokan vásároltak  A magyar hadiipar története, a Magyarország hadtörténete III. és a Táborjáró kisbaka című kiadványokból, de a Hadsegélyező kártyából, illetve a A magyar tüzérség 100 éve című könyvből is több talált új gazdára. A standnál szombaton Siposné dr Kecskeméthy Klára ezredes dedikálja a kiadónál eddig megjelent könyveit, vasárnap pedig Farkas Bertalannal találkozhatnak az érdeklődők. Magyarország első űrhajósával pódiumbeszélgetést is szerveznek.

1596015028

Szöveg: Solti Gabriella
Fotó: Mészáros Károly