Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagykorúak lettek

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző |  2019. december 20. 12:20

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában köszöntötték azokat a helyőrségi katonazenekarokat, amelyek idén fennállásuk jubileumi évfordulóját ünnepelték. Az elismerő díszokleveleket Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke adták át december 20-án.

1596073985

Az elismerő oklevelet elsőként az MH Székesfehérvár Helyőrség Zenekar karmestere, Ruff Tamás őrnagy vehette át, a zenekar 55. évfordulója alkalmából. Ötven éves jubileumát elismerve, Molnár János őrnagy az MH Szolnok Légierő Zenekar nevében fogadta Erdélyi Lajos helyettes államtitkár és Mihócza Zoltán altábornagy gratulációját. Végül, de nem utolsósorban a jelenlévő katonazenekarok legfiatalabbjaként, az idén negyvenöt éves MH Budapest Helyőrség Zenekar képviseletében Baczkó István őrnagy karmester vette át az oklevelet.

1596073986

Amint a rendezvényen is elhangzott, az elismerő oklevél egyben köszönetnyilvánítás is a honvédelmi nevelés területén végzett több évtizedes szolgálatért, valamint azért a munkáért, amellyel a katonazenekarok hozzájárulnak a Magyar Honvédség társadalmi elismertségének növeléséhez.

1596073986

Az idei évben szintén jubiláló, fennállásának 65. évfordulójáról megemlékező Magyar Honvédség Debrecen Helyőrség Zenekar elismerő oklevelét dr. Ruszin Romulusz dandártábornok a Nyíregyházi Adventi Koncert alkalmával, december 14-én adta át a Zenekar karmesterének, Pál István őrnagynak.

1596073986
Címkékkatonazene