Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Népszerű a katonai sátor a Művészetek Völgyében

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2018. július 25. 13:55

Július 20-29. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 28. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A rendezvényen évek óta visszatérő katonai bemutató program mellett, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó sátora minden évben számos látogatót vonz – nem volt másként az idei első hétvégén sem.

http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/cikk/4774

A kulturális forgatagban évről évre különleges színfolt az MH KIKNYP veszprémi központjának sátra. A katonák az idei fesztiválon a Tűzoltó Udvarban kaptak helyet, ahol repülőgép-szimulátorral és fegyverbemutatóval várták szombaton és vasárnap az érdeklődőket.

1599190876

A tíznapos fesztiválra idén, a katonák mellett, közel 1200 különleges programmal várják a látogatókat: koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal, népzenével, néptánccal, így korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálhatja a szórakozási lehetőséget, feltöltődést. A kis utcákat kézműves vásár tölti meg, az Éltető Völgyben pedig a helyiek termékei kaphatóak. Mindhárom település különleges kiállításoknak ad otthont, idén is van 51-es körzet és Hello Wood falu.

A toborzókat minden évben sokan felkeresik. A férfiak örömmel meséltek egykori sorkatonai élményeikről, és a tájékoztató után többen fontolóra vették, hogy visszatérnek a seregbe önkéntes tartalékos katonaként. Nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók is érdeklődtek az önkéntes tartalékos szolgálat iránt, volt olyan szervező, aki jelezte, hogy párjával együtt tervezi a bevonulást.

1599190876

A toborzók a fesztivál második hétvégéjén, július 28-29-én is várják az érdeklődőket Kapolcson, a Tűzoltó Udvarban, 15:00-20:00 óra között.

Fotó: a szerző felvételei