Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Próza és dal volt a fegyverük

Szöveg: Polgár Szilárd |  2016. július 7. 17:16

A Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézménye Pápakovácsi székhelyén juniálissal ünnepelték a nyári napfordulót. Az attyapusztai rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár két tagja, Lengyel Andrea zászlós és Berki Dezső főtörzsőrmester. 

1596016284

Irodalmi-zenés műsoruk nagy meglepetés volt a pápakovácsi idősek otthona ellátottai számára június 24-én, hiszen előadásukban lírai eszközökkel erősítették az összetartozás és a szeretet érzését. A Szent Iván-nap hagyományait felidéző rendezvényen Lengyel Andrea által szavalt versek és prózarészletek, valamint Berki Dezső hegedűjátéka és népdalelőadása régi, elfeledett emlékeket idéztek fel az idős emberekben.

Nagy örömet okozott Pápakovácsiban, hogy a Magyar Honvédség testületének tagjai ismét eljöttek az idősek otthonába, tovább erősítve és ápolva az intézménnyel évek óta meglévő kiváló kapcsolatot. Az idős lakók bizonyosan sokáig emlékezni fognak különleges előadásukra, így izgalommal és szeretettel várják őket vissza Attyapusztára.

1596016285


Fotó: a szerző felvételei