Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Swing Evening Show

Szöveg: Takács Vivien |  2014. október 12. 11:16

Régi magyar film- és jazzslágerekkel kápráztatta el a közönséget a Budapest Jazz Orchestra a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ színháztermében október 11-én.

1595980548

Göcze Béla alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntőjében elmondta, hogy az első világháborús programsorozat szombati rendezvényével olyan információt szeretnének adni a közönség számára az első és második világégés közötti időszakról, ami kimaradt a tankönyvekből. „A ma este elkalauzol minket abba a világba, amit a gulyáságyú, az ételjegy és a boldog békeidők fogalma fémjelez" – tette hozzá.

1595980548

A zenekar négy kiváló énekessel – Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gabriel és a Megasztárból ismert Mujahid Zoltán – kiegészülve az 1920-as évektől napjainkig kalauzolta el a nagyérdeműt a swing világába. Az est folyamán felcsendült magyarul a többi között Frank Sinatra New York, New York vagy éppen Louis Amstrong On The Sunny Side Of The street című slágere is. A vastaps után az együttes egy új korszakba repítette a nagyérdeműt : a Macskafogó zenéjével fergeteges hangulatot varázsoltak a színházterembe.

A nagyszabású koncert a Mire a Falevelek lehullanak… elnevezésű, az első világháború emlékére megszervezett, több mint egy hetes összkulturális programsorozat csúcspontja volt.

1595980548

Fotó: Rácz Tünde