Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Verseltek a katonák

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy - Takács-Tóth Andrea |  2016. április 16. 18:54

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben is megünnepelték a költészet napját.

1596012021

A vers „házhoz ment" az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanyájában április 11-én, a költészet napján. Martinkovits Katalin, a Bocskai-könyvtár könyvtárosa végigjárta az alegységeket és mindenkit meglepett egy-egy versrészlettel, amelyet ki kellett egészíteni. A helyes válaszokért egy József Attila vers járt cserébe. A „Vers házhoz megy" elnevezésű rendezvény nagy sikert aratott. 

Hódmezővásárhelyen a laktanya könyvtárában rendeztek költészet napi programokat. Tisza Zoltán, a társadalmi kapcsolatok alosztály szervezője József Attila életútjáról, munkásságáról és a költészet, az irodalom fontosságáról beszélt. „Jó ok a magyar költészet napja arra, hogy pár percre lelassítsunk, megálljunk és gondolkozzunk. Azokról a dolgokról, amiket már a költők is évszázadok óta próbálnak megfejteni: szeretet, gyűlölet, isten, világ, haza, háború" – mondta.

József Attilára emlékezve a költő megzenésített verseiből hallgattak meg néhányat az egybegyűltek, de lehetőség nyílt a saját, kedvenc versek felolvasására is.

1596012021

Fotó: a szerzők felvételei

Címkékkultúra