Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zenei utazás a világ körül

Szöveg: Révész Béla |  2015. február 28. 10:29

Izgalmas és formabontó hangversenyre invitálja a közönséget a Magyar Honvédség Központi Zenekara.

A Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ színháztermében március 5-én, csütörtökön 18.30 órától tartják azt a hangversenyt, amelynek tematikája éppen sokszínűségében rejlik. Amint azt a címe is elárulja, a koncert a világ legkülönbözőbb országait járja be a zene segítségével.

Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a koncert különlegességét az adja, hogy bár különböző országok és népek zenéivel foglalkozik, mégsem népzenei művek hangzanak el, inkább az adott hellyel foglalkozó, annak jellegzetességeit feldolgozó alkotások.
Hallható lesz többek között Jean Sibelius Finlandiája, Enescu Román rapszódiája, de a zenei utazás érinteni fogja Dél-Amerikát és a Távol-Keletet is. Több esetben az adott országot zeneileg megálmodó művész nem is arról a földrészről származik, amelyről az általa komponált dallamok szólnak. Így került be a repertoárba például az amerikai Alfred Reed Örmény táncok című darabja.A ráadás Strauss Perpetuum Mobile című műve lesz, hogy a dallamtúra végén a közönség visszatérjen a megszokott közép-európai melódiák közé.

A koncerten Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, illetve Kovács Tibor ezredes és Szabó Imre őrnagy, a központi zenekar karmesterei vezényelnek.

1595988634

Fotó: archív