Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

200 kiló dinamit egy szamaraskocsin

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. május 26. 5:53

Szélsőségesek felrobbantottak egy szamaras kocsit a Gázai övezet északi részén, közölte az izraeli hadsereg. Az akciót a szélsőbaloldali Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Forradalmi Parancsnokság nevű szervezet vállalta magára. A robbanás a Gázai övezetet és Izraelt elválasztó betonfaltól hatvan méterre történt.

A Szíria-barát
mozgalom szóvivője, Abu Gasszán elmondta: a kocsin mintegy kétszáz
kilogramm dinamitot halmoztak fel. A szamár elpusztult a robbantásban, de komolyabb anyagi jellegű kár nem keletkezett, és áldozatokról sem érkezett jelentés.

A támadásért felelős palesztin szervezet közleményében kijelentette, hogy az akció “a cionisták gázai övezeti betöréseire" adott válaszként értelmezendő. Az izraeli hadsereg azzal gyanúsította a palesztin felet, hogy mezőgazdasági tevékenységek köntösébe bújtatja a támadásokat.

Kedden egy másik támadásban két aknagránátot is kilőttek Izraelre, de ekkor sem sebesült meg senki. Izrael az ehhez hasonló műveletek miatt indította meg 2008-2009-es gázai övezeti offenzíváját, amellyel elérte, hogy jelentősen csökkenjen a zsidó államra kilőtt rakéták száma.