Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2011-ben is várja legénységét az Úszó Erőd!

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. június 18. 5:18

Javában folyik a tizedik Úszó Erőd szervezése a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség irányításával. Már június eleje óta lehet jelentkezni a 2011. július 2-ára tervezett Balaton-átúszásra, ahol a Magyar Honvédség katonái együtt, egységes erődként győzhetik le Magyarország és Közép-Európa legnagyobb tavát.

1595920398
Fontos tudni, hogy aki az „ERŐD" tagjaként indul, mentesül a 4500 forintos nevezési díj alól, a rajtnál egy Magyar Honvédség címerrel ellátott úszósapka várja, a célnál egy tál meleg étel, valamint a Balaton-átúszások megszokott fergeteges hangulata és programjai.
Aki szeretne részt venni ezen a rendhagyó programon, az jelentkezzen minél előbb (lehetőleg június 24-ig) az [email protected] címen neve, rendfokozata, alakulata, születési ideje és elérhetősége megadásával.

Érdemes egy-egy katonai szervezetnél összefogni, mivel az a szervezet, amelynek állományából a legtöbben teljesítik a próbát, különdíjban részesül. Összefoghatnak az alakulatokon belül komplett rajok, kezelőszemélyzetek is, így bizonyítva, hogy nyakig elmerülve is jól tudnak együttműködni.
Abban az esetben, ha az időjárás miatt nem lehet a fenti napon megrendezni az átúszást, akkor július 3-án, 22-én, 23-án, 24-én, 29-én, 30-án vagy 31-én kerül majd rá sor. Bármelyik nap lesz is a végleges időpont, az Úszó Erőd 09.45-kor gyülekezik a révfülöpi sportpályán, ahol Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, az „erőd parancsnoka" – aki már nem először teljesíti majd a távot – tart eligazítást, meghatározza a célirányt, majd 10.00-kor “vízre bocsátja" az erődöt.
A Balaton-átúszásról további információt, illetve a teljesítéséhez kapcsolódó hasznos tanácsokat a www.balaton-atuszas.huhonlapon szerezhetnek az érdeklődők.

A szervezők mindenkit várnak, hogy az Úszó Erőd minél nagyobb és erősebb legyen!

1595920398