Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2014-ben kezdődik a Szu–25UBM sorozatgyártása

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu / Lenta.ru |  2012. január 4. 20:21

Az Ulan-udei repülőgépgyárból származó információk szerint 2014-ben készülhetnek el a Szu-25UBM típusú csatarepülőgép első sorozatban gyártott példányai, amelyeket az orosz légierő fog megkapni. 2012-ben megkezdődik a speciális technológiai felkészülés a repülőgép sorozatgyártására.

A Szu–25UBM sorozatgyártása az előzetes tervek szerint minimum 2020-ig folytatódni fog. Napjainkban folynak az egyeztetések a csatarepülőgép külföldi országoknak történő értékesítéséről, ami azt jelenti, amennyiben figyelembe veszik a külföldi megrendeléseket, a repülőgépek gyártása 2020 után is folytatódhat.

Az orosz légierő a közelmúltban írta alá a dokumentumokat a Szu–25UBM – amely a Szu-25UB típusú repülőgép nagymértékben modernizált változata – állami tesztjeinek teljesítéséről. A fejlesztéseken átesett repülőgép egyaránt alkalmazható harcfeladatok végrehajtására és repülőgép-vezetők képzésére. A két modifikáció repülési karakterisztikáját figyelembe véve nincs jelentős különbség, ugyanakkor a Szu–25UBM harci alkalmazási lehetőségei nagymértékben megnövekedtek.

Meg kell említeni, hogy az átfogó modernizációs program során a repülőgépet új, „Párduc" típusú navigációs-irányzó komplexummal szerelték fel, amely védelmi és információ feldolgozó rendszert, rádiótechnikai felderítő berendezést és egy közel- és műholdas navigációs rendszert is magába foglal. Mindezeken túl a gép pilótafülkéjében két folyadékkristályos kijelzőt is beépítettek.

1595929554