Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkelők csaptak össze Tripoliban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. január 4. 18:09

„Forradalmi erők” csaptak össze január 3-án, kedden Tripoliban, öten meghaltak és több mint tucatnyi a sebesültek száma – jelentette az Al-Arabíja hírtelevízió. Musztafa Nuh, a líbiai belügyminisztérium biztonsági bizottságának parancsnoka elmondta, hogy egymással rivalizáló egykori felkelők csaptak össze.

A konfliktus szálai még szilveszter éjszakára vezetnek vissza. Egy miszrátai felkelőt Tripoliban vett őrizetbe egy másik „forradalmi" csoport, állítólag rablás miatt, társai azonban nem hagyták magára, megpróbálták kiszabadítani a tripoliak fogságából, de kudarcot vallottak és őket is elfogták. Erre kedden újabb miszrátai harcosok érkeztek, a két rivális csoport gépfegyverrel, gránátvetőkkel támadt egymásra. A több órás összecsapásban három miszrátai és két tripoli fegyveres vesztette életét.

A problémák forrása Músza al-Kuni, a líbiai átmeneti tanács tagja szerint az a tény, hogy még nem kezdődött meg a különféle harci csoportok leszerelése, mert még nem állt fel a líbiai reguláris hadsereg, a rendőrség pedig túlterhelt.