Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

61 éves lett a MH Légijármű Javítóüzem

Szöveg: Dr. Nyíri Klára főhadnagy |  2011. november 18. 15:38

November 15-én ünnepelte fennállásának 61. évfordulóját a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzem. Az üzem 4-es számú hangárjában tartott eseményen az elöljárók mellett ott voltak a katonai szervezet egykori vezetői, dolgozói is.

A csapatzászló bevonulása és az elöljárók fogadása után Jakab Ferenc ezredes, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség tervezési osztályvezetője köszöntötte az állományt, majd felcsendült a Himnusz.

Az alakulat napja alkalmából tartott rendezvényen – amelyen részt vett Runyai László okleveles mérnök ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Repülő Mérnök Műszaki Főnökség főnöke, valamint Nagypál Sándor, Kecskemét alpolgármestere – Bozóki János okleveles mérnök ezredes, az üzem parancsnoka mondott ünnepi beszédet. Mint kiemelte: „Bár az üzem emberi mértékkel mérve már majdnem nyugdíjas korú, ez nem adhat okot arra, hogy pihenjünk, hanem fiatalos lendülettel kell belevágnunk az új feladatokba."

A parancsnok szólt a katonai szervezet elmúlt 61 évéről, a jogelődökről, majd a napjainkban zajló munkákról. Beszélt a fő feladatukról, a honvédségben rendszeresített repülőtechnikai eszközök és felszerelések felújításáról, gyártásáról és a fejlesztésekről. Bozóki ezredes kiemelte, hogy az elmúlt évek új kihívásainak megfelelően az üzem egyre szélesebb körben nyújt támogatást a légierőn kívüli más haderőnem működésének biztosításához is.

Runyai László ezredes felszólalásában hangsúlyozta: „Önök a feladataikat mindig fegyelemmel, szakmai elhivatottsággal és nagy precizitással végezték és végzik ma is. Nem is tehetnek másként, hiszen a végzett munkájuk minőségén katonatársaik biztonsága, élete múlhat, akár hazai kiképzési, akár missziós feladatok ellátása során. Az elmúlt időben tevékenységükkel példát mutattak, bizonyították felkészültségüket. Eredményesen oldották meg napi feladataikat, ugyanakkor készen álltak új szakmai kihívásoknak is megfelelni."

Beszéde végén Runyai ezredes az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyat adott át a javítóüzem parancsnokának.

Az állománygyűlés végén a résztvevők egy perces néma vigyázzállással tisztelegtek az elhunyt katonák és dolgozók emléke előtt. A rendezvény nyugdíjas találkozóval és statikus technikai bemutatóval folytatódott.

 
 
 

 
Fotók: Márton Tibor