Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

72 órás túlélésen a zászlóalj

Szöveg: Hársfalvi József őrnagy |  2009. február 22. 17:55

Február második hetében a 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj harcoló, harcbiztosító, és logisztikai alegységei, a zászlóalj törzs ellenőrzése kíséretében Táborfalván adhattak számot téli túléléssel kapcsolatos elméleti ismereteik gyakorlati végrehajtásáról.

A 2009-es év első 180 fővel végrehajtott kiképzési foglalkozásán téli időjárási körülmények között begyakorolták a téli túlélés alapvető eljárásait, a menedéképítés, tűzgyújtás, csapdakészítés fogásait. Az alegységek 30 km-es menet végrehajtása után foglalhattak el az éjszakai szállásként kijelölt körletet. Táborfalva „ideális" körülményei biztosították az egészségügyi központ állománya részére is a sérülések ellátásának begyakorlását tábori körülmények között, melyeken szerencsére a sérülések csak imitáltak voltak.

A kiképzést az időjárás nem fogadta kegyeibe, hisz ezeken a napokon hideg eső áztatta a fedezékeket. A havazás csak az utolsó napra érte el Táborfalva környékét, így még volt lehetőség a felkészítést tovább színesíteni a téli hó álcázás fogásaival.