Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A 2. Honi Légvédelmi Hadosztályra emlékeztek Miskolcon

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. május 30. 15:49

„Az emlékezet életet ád; s ki tetteiben megemlegettetik, az halhatatlan lesz”. Kölcsey Ferenc idézetével kezdődött a 2. Honi Légvédelmi Hadosztály megszüntetésének 40. évfordulója alkalmából rendezett koszorúzás Miskolcon.

202405_Miskolc_2_Honi_Légvédelmi_Hadosztály_megemlékezés_GE (3)

A kerek évfordulóra a hadosztály egykori székhelyén elhelyezett emléktábla előtt emlékeztek, ahol a civil szervezetek mellett koszorút helyezett el Müller Sándor őrnagy, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont parancsnoka, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda képviseletében Baráth Tamás zászlós. Nagy László nyugállományú ezredes, a hadosztály utolsó parancsnoka ünnepi beszédében megemlékezett az alakulat történelméről és az ott szolgálatot teljesítő katonákról.

A díszőrséget és a koszorúzási feladatokat az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonái látták el. A megemlékezés ünnepi hangulatáról pedig a zászlóalj tartalékos honvédeiből álló Miskolci Tábori Fúvószenekar gondoskodott.