Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Támogatás a tartalékos katonák és munkaadóik számára

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív |  2024. május 30. 11:48

A honvédelmi tárca egyaránt támogatja a tartalékosokat és munkaadóikat. Kiemelt jelentőséget tulajdonít a Honvédelmi Minisztérium a tartalékos szolgálati viszonynak, amely nélkülözhetetlen a nemzet biztonsága és védelme szempontjából – mondta el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

2024.05.30._miniszter_archív

A területvédelmi tartalékosok hozzájárulnak a civil élet és a katonai szolgálat közötti szorosabb kapcsolatok kialakításához, elősegítik a lakosság és a fegyveres erők közötti bizalom erősítését – jelentette ki a honvédelmi miniszter, aki hangsúlyozta, hogy a tárca elkötelezett amellett, hogy támogassa a tartalékos katonákat és munkaadóikat, és ennek érdekében a Honvédelmi Minisztérium együttműködést kezdeményezett a munkaadói szervezetekkel. A cél az, hogy a tartalékosok szolgálati idejük alatt ne szenvedjenek hátrányt munkahelyükön és a munkaadók számára se legyen előnytelen a foglalkoztatásuk.

A Honvédelmi Minisztérium szorosan együttműködik a munkaadói szervezetekkel egy lehetséges kompenzációs mechanizmus kialakításában, biztosítva, hogy a tartalékos szolgálatot teljesítők és munkaadóik érdekei egyaránt érvényesüljenek. Az együttműködés célja egy olyan fenntartható és méltányos rendszer megalkotása, amely elősegíti a tartalékos szolgálati viszony népszerűsítését és támogatását, hozzájárulva ezzel a nemzet biztonságának további erősítéséhez.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye