Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A baghlani tapasztalatokat összegezték

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. november 15. 5:36

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tevékenységével kapcsolatban tartott tapasztalat-feldolgozó konferenciát az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága (MH ÖHP). Az előadók – többek között – arról beszéltek, hogyan javíthatók a szolgálatot teljesítők biztonsági, valamint munka- és életkörülményei.

A konferenciát Huszár János dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke (pk.h.) vezette. A rendezvényen részt vett dr. Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke is.

Az értekezleten képviseltették magukat azok a szervezetek, melyek érintettek a misszió felkészítésében, ellátásában, valamint feladatainak végrehajtásában. A konferencia előadói érintették azokat a területeket, melyeknél – a felmerült problémákat megoldva – tovább javíthatók az MH PRT állományában szolgálatot teljesítők biztonsági, valamint munka- és életkörülményei.

A konferencia egyik pontjának fő tárgyalási témája a

Tartományi Újjáépítési Csoport jelenlegi tevékenységével kapcsolatos aktuális kérdések megjelenítése, megtárgyalása volt. Elhangzott, hogy a jelenlegi működési környezetnek és feltételrendszernek milyen kihatásai vannak a kontingens teljesítményére. Tájékoztatók hangzottak el az idei esztendőben végrehajtott feladatokról, illetve – hazai szempontból – az Újjáépítési Csoport érdekében végzett és folyamatban lévő tevékenységről éppúgy, mint a jövőbeli hazai teendőkről, főként eszköz-biztosításról.

Külön értékelés hangzott el a PRT alkalmazási körzetében jövő évben végrehajtásra kerülő műveletek célkitűzéseiről és várható eredményeiről.

A konferencián központi helyen szerepelt az Újjáépítési Csoport előző váltásában bekövetkezett támadás körülményeit kivizsgáló bizottság által megállapított tapasztalatok jelentése, illetve az esettel kapcsolatos körülmények szimulációs eszközökön történő bemutatása.
Az értekezlet a HM Honvéd Vezérkar főnökének feladat-meghatározásaival zárult.