Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bazárban robbantottak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 19. 20:54

Négy ember meghalt, 12 másik, köztük három rendőr megsebesült augusztus 18-án, szombaton reggel egy bazárban Afganisztán nyugati részén – közölték hivatalos forrásból. Hírek szerint egy rendőrautó volt a célpont.

A merénylet Herát tartományban történt, ahol általában nyugodt a helyzet – a tartomány székhelyén és több körzetben a helyi rendfenntartó erők már átvették az irányítást a külföldi csapatoktól –, de azért így is előfordulnak merényletek.

Júliusban egy afgán rendőr megölt három amerikai kiképzőt. Júniusban egy olasz katona meghalt, miután lázadók rakétát lőttek ki egy olasz támaszpontra, és a lövedék a bázis lőterén csapódott be.

Az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) jelentése szerint idén az első fél évben 1145 civil halt meg Afganisztánban a fegyveres konfliktussal összefüggésben. Ez ugyan 15 százalékos csökkentést jelent az előző évhez képest, de még így is rendkívül magas; a világszervezet figyelmeztette a szemben álló feleket, hogy tegyenek többet annak érdekében, hogy megkíméljék a civileket.