Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bocskais katonák az Ironman-en

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. augusztus 20. 8:02

Július utolsó hétvégéjén közel 35 fokos kánikulában rendezték meg az idei Ironman Hosszútávú Triatlon Bajnokságot, amely 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 kilométeres maratoni futásból áll. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két katonája kiváló eredményekkel tért haza a nagyatádi versenyről.

Enyediné Dobai Henriett főhadnagy a „díjazott váltóban", az „Én úszok, Te kerékpározol, Ő fut"  kategóriában szerepelt, és csapatában a maratoni futást 3 óra 31 perc alatt teljesítette.

Egyéniben Leel-Őssy István törzsőrmester immár 10. alkalommal indult az Ironman versenyen, ezúttal 14 óra 27 perc 38 másodperc alatt teljesítette a távot. Jövőre már az „örök rajtszám" a tét, hiszen a tizenegyedik verseny teljesítése után az Ironmanek belépnek a Tízen Túliak Társaságába.

A nagyatádi versenyre egyénileg 556-an adták le nevezésüket, 55 csapat nevezett a díjazott váltóban, ezenfelül indultak még „életmód váltóban" és párban is. Idén vettek részt a legtöbben – összesen több mint ezren – a versenyen, amelyet az extrém időjárási viszonyok miatt hetvennégyen kényszerültek feladni.

Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár