Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A békefenntartók cáfolnak

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. május 4. 19:42

Az Abháziában működő kollektív békefenntartó erők parancsnoksága vasárnap cáfolta a grúz sajtó állítását, hogy “lövöldözés zajlott volna le grúz, abháziai és csecsen egységek között”.

“A grúz sajtó állításai nem felelnek meg a valóságnak, semmi hasonló nem történt. Minden orosz békefenntartó saját helyén teljesít szolgálatot, és nem vett részt semmiféle konfliktusban" – mondta Alekszadr Gyiorgyijev, a kollektív erők parancsnokának munkatársa. Korábban egy grúz tévécsatorna az közölte, hogy az orosz békefenntartók “megpróbáltak csecsen egységeket lefegyverezni" Abháziában, és ez vezetett a lövöldözéshez.

Mindeközben fokozott harckészültségbe helyezték vasárnap Abháziában a tűzszüneti vonal mentén állomásozó katonai erőket a grúz-abház viszály kiéleződése miatt. Mint Krisztyian Bzsanyija, az abház elnök szóvivője közölte, külön erőket vezényeltek a légtér biztosítására, miután a szakadár köztársaság légterében vasárnap délután – az abház fél közlése szerint – lelőttek két pilóta nélküli grúz felderítő repülőgépet.