Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bőrönd aljára került a gyermekek civil ruhája

Szöveg: Zag Lívia önkéntes műveleti tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 21. 8:41

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred négy zászlóaljánál is elkezdődtek a honvédelmi táborok.

Honv.tábor Gyöngyösfalu (1)

A szombathelyi székhelyű 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj másodízben szervezett honvédelmi tábort 12-15 éves gyermekek számára. A tábor harcos-hagyományőrző tematikáján belül a gyermekeket változatos programok várják a gyöngyösfalui Holdfény Liget Kalandparkban, amely a táborvezetők, gyermekek és nevelők sátrának ad otthont a következő egy hétben.

Az első napon tizenhárom leány és tizenhat fiú vette birtokba a számukra kijelölt sátrakat. A honvédelmi tábor ideje alatt a civil ruházat a bőrönd mélyére került, helyette egységes pólót és nadrágot öltöttek magukra a táborozók.

Honv.tábor Gyöngyösfalu (3)

A regisztrációt követően a szülők meghallgatták Németh István főhadnagy, a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj 18. Kiképző század századparancsnoknak, táborparancsnokának tájékoztatóját, majd megtekinthették a tábor fő helyszínét, végül elbúcsúztak a gyermekektől.

A honvédelmi tábor kezdetével Nagy Csaba törzszászlós, táborparancsnok-helyettes munka-, tűz- és balesetvédelmi előadást tartott a táborlakóknak, a délután folyamán pedig közösség és csapatépítő játékokon vettek részt a fiatalok.

Kapcsolódó cikkek