Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: hazafias honvédelmi nevelésben részesülnek a fiatalok

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2021. július 19. 19:34

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred honvédelmi táborában tett látogatást Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese július 19-én, hétfőn, Bátonyterenyén.

Honvédelmi Tábor Bátonyterenye KLAC4486

A tárcavezető kérdésünkre válaszolva elmondta: „azért szólítjuk meg a fiatalokat, hogy a szülők mellett segítsük őket az életre történő felkészítésben. Az idősebb korosztályokat pedig azért, mert a honvédelmi kiképzés kérdésében rendkívül fontosnak tartjuk, hogy egy hazafias honvédelmi nevelésben részesüljenek a fiatalok. Ez mind az ő, a közösség, valamint az ország érdekeit is szolgálja”. Benkő Tibor hozzátette: a bátonyterenyei honvédelmi tábor résztvevői ahhoz a korosztályhoz tartoznak, ahol még a katonai kiképzés nem lehetséges, de a bajtársiasságról, a közösségi élet fontosságáról sokat tanulhatnak.

Honvédelmi Tábor Bátonyterenye KLAC4234

A táborozók az öt nap során bepillantást nyerhetnek a katonaélet izgalmas mozzanataiba. A kirándulások, vetélkedők és a járőrverseny mellett, alaki foglalkozásokon vehetnek részt, valamint túlélési ismereteket és a katonai közelharc fogásait is elsajátíthatják. Az egyhetes tábor programjait az airsoft és lézerfegyver céllövészeten túl, hagyományőrző bemutatók is színesítik.

Honvédelmi Tábor Bátonyterenye KLAC4449

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. médiakamionjának köszönhetően a lézer fegyveres lövészetet és a repülőgép szimulátort is kipróbálhatják a táborlakók. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái jóvoltából a táborozók egy statikus bemutató során ismerkedhetnek meg a dandár fegyverzetével és felszerelésével.

A tábor alapozó napján jelen volt még – mások mellett - dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.