Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadikikötőbe látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Gajdos Milán főhadnagy | Fotó: Pálfi Flóra hadnagy és a szerző felvételei |  2023. április 8. 9:37

Egy napot töltöttek az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrednél a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói az elmúlt héten.

FVT_hadikikötő (4)

A képzés részvevőit – köztük Bagi Szilárd alezredest, az ezred parancsnokhelyettesét – Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta az MH Hadikikötőben. A vendégek – Szilágyi ezredes prezentációját követően – megtekintették a robbanóanyag-kereső kutyák és vezetőik rövid bemutatóját, majd bepillantást nyerhettek a tűzszerész búvárok feladataiba. Ezután a hadihajós alosztály katonái szimulált kiképzés keretében egy ellenséges tűzszerész naszád katonáit tették harcképtelenné, majd aknamentesítő hadihajó segítségével elvontatták az ártalmatlanított úszóeszközt.

Ezt követően Horváth Csaba alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese a katonai eredetű robbanóeszközök kezelési eljárásairól tartott előadást a hallgatóknak az Irinyi János laktanya tűzszerész oktatótermében. A nap zárásaként a vezetőképző tanfolyam résztvevői a külszolgálati tűzszerész tevékenység során alkalmazott speciális eszközökkel ismerkedhettek meg testközelből.