Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A helikopterbázison vette át a miniszter ajándékát Dorina

Szöveg: honvedelem.hu / MH 86. SZHB | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. január 28. 8:28

2017 óta különleges kapcsolat van Csernák Dorina és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis között. Abban az évben súlyos tűzeset történt Dorináék otthonában. A szerencsétlenséget követően az alakulat azonnal összefogott és gyűjtést szervezett a bajba jutott család számára.

20220127-MH86 (1)

Dorina - akinek az édesapja az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison szolgál – azóta minden évben felveszi a kapcsolatot az alakulattal és karácsonykor saját készítésű képeslapokkal köszöni meg a segítségnyújtást. Cserébe dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka pedig egy naptárral szokta meglepni a lányt.

A fiatal hölgy idén azonban nemcsak a szolnoki alakulattól, hanem dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztertől is kapott ajándékot, amit Koller tábornok adott át számára.

Meglepetésként Dorina most személyesen is betekintést nyerhetett az alakulat életébe, ahol - egyebek mellett - megtekintette az új H145M helikoptereket is. Dorina elmondta: az édesapja és a testvére is katona, ő pedig már régen eldöntötte, hogy amint lehet, ezt a hivatást választja.

20220127-MH86 (2)