Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hölgyeket köszöntötték az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 8. 16:58

Március 8-a, a nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Honvédség alakulatainál és a katonai szervezeteknél is köszöntötték a hölgyeket. (Összeállításunk folyamatosan frissül.)

MH Béketámogató Kiképző Központ

A nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az MH Béketámogató Kiképző Központban dolgozó katona- és honvédelmi alkalmazott hölgyeket. Rendhagyó módon idén nem csak virágot kaptak, hanem – új hagyományt teremtve – közösen ültettek rózsatöveket, megszépítve az alakulat objektumának bejárata előtti teret, hogy ezentúl mindenki gyönyörködhessen majd a színpompás növényekben.

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta – Magyarországon 1948 óta – minden év március 8-án tartanak. Az ENSZ által a világnapok között számontartott nemzetközi nőnap a létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító hölgyek napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.

Szöveg és fotó: MH BTKK

* * *

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

A járványügyi korlátozások miatt idén rendhagyó módon köszöntötték fel az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél szolgáló katonanőket és honvédelmi alkalmazott hölgyeket a nőnap alkalmából. A virágokat - egymás egészségére vigyázva - egyenként adták át az Irinyi János laktanyában, az MH Hadikikötőben és a budapesti kórházakban szolgálatot teljesítőknek.

Szöveg: MH 1. HTHE
Fotó: Gajdos Milán hadnagy

* * *

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

Virággal és üdvözlőkártyával köszöntötte nőnap alkalmából a székesfehérvári ezred vezetése - valamint az alegységek és a főnökségek parancsnokai - az alakulatnál szolgáló katonanőket és honvédelmi alkalmazottakat.

A vezetés részéről Vokla János ezredes, parancsnokon kívül Koronczai Tibor alezredes, parancsnokhelyettes; Balogh Rezső alezredes, parancsnokhelyettes; Czigler Zalán alezredes, az ezred törzsfőnöke és Csizmadia Lajos főtörzszászlós, vezénylőzászlós kereste fel az Alba Regia laktanya több alegységénél és főnökségénél dolgozó hölgyeket március 8-a reggelén, hogy köszönetüket fejezzék ki munkájukért.

Szöveg: Gyimóthy Levente
Fotó: Révész Csaba

* * *

MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred zászlóaljainál is köszöntötték a hölgyeket március 8-án. A nemzetközi nőnapot 1917 óta ünnepeljük Magyarországon, mely a nők iránti tisztelet és megbecsülés napja.

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados
Fotó: MH 2.TVE

Címkéknőnap