Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz

Jónak lenni jó!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Máthé Zoltán (MTI) |  2022. december 18. 22:00

Több mint 159 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampányába befolyt felajánlásokból. A karitatív kampányhoz a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is csatlakozott.

20221218_jonaklennijo

Az adományokból befolyt összeget a közmédia idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének ajánlja fel azzal a céllal, hogy így segítsék a látássérültek életminőségének fejlesztését.

A kampány részét képezik olyan ismert emberek által felkínált relikviák, amelyeket fix összegért, vagy épp árverés útján is meg lehetett vásárolni, ezen tárgyak ellenértékével is növelve a közösségi gyűjtést. A december 18-án záruló akció keretében licitálni lehet így pl.: Grosics Gyula és Szepesi György által dedikált focilabdára, vagy Szalai Ádám dedikált mezére. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egy – 180 ezer forint értékű - huszárszablyát ajánlott fel a vakok és gyengyénlátók támogatására, amely rövid időn belül gazdára is lelt.

A Magyar Honvédség is csatlakozott a kezdeményezéshez és valódi katonai élményeket adott: a látássérültek felkereshették a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárt és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist is. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka közmédia jótékonysági akcióját lezáró egész napos műsorfolyamában úgy fogalmazott, hogy nem is volt kérdéses, hogy csatlakoznak az akcióhoz, hiszen a Magyar Honvédség is a társadalom része, és az adománygyűjtés útján olyanokon segíthetnek, akiknek igazán szüksége is van a támogatásra.

Felidézve a két laktanyai látogatás emlékét, hozzátette, hogy mindkét alkalom sikeréről meggyőző visszajelzést kaptak, hiszen mind a légijárműveket, mind a harckocsikat kívülről-belülről megismerő vendégek széles mosollyal élték meg a különleges pillanatokat. Hozzáfűzte, hogy a katonák számára is mindig öröm megmutatni a hivatásukat, hiszen a magyar katonák a magyar embereket szolgálják. Kiemelte: minden katonában benne van az a klasszikus lovagi szellem, ami arra ösztökéli őket, hogy védjék, segítsék a gyengébbeket, a rászorulókat.

Kapcsolódó cikkek
jonaklenni

Jónak lenni jó!

2022. december 9. 20:05

20221216_jonak_lenni_jo_cover

Jónak lenni jó!

2022. december 17. 15:00