Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jó kapcsolat jegyében…

Szöveg: Láda Mónika |  2009. június 2. 9:19

Első alkalommal rendezett sajtónapot Hódmezővásárhelyen a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, de remélik sikerült hagyományt teremteni. A találkozón nemcsak a Magyar Honvédség kommunikációs szakemberei és a helyi sajtó képviselte magát, hanem a társszervek tájékoztatásért felelős tisztjei is.

A sajtónapon meghívott előadók segítségével a honvédség és a sajtó megfogalmazták az együttműködés eddigi tapasztalatait és további lehetőségeit valamint az egymással kapcsolatos elvárásaikat. Kovács Imre ezredes, a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály PR Koordinációs Osztály vezetője elmondta, hogy a honvédség kommunikációjának az a célja, hogy valós, hiteles információk jelenjenek meg rólunk, ezért nagyon fontos a jó kapcsolatok ápolása akár napi szinten is.

Kovács ezredes jelezte, hogy az utóbbi években számolni kell a bulvár média megerősödésével is, de megnyugtató számára, hogy a helyi sajtóra még mindig a „BBC jellegű" sajtómunka jellemző. Ezzel a sajtónap másik előadója Égető Gyula, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője is egyetértett, hiszen véleménye szerint is hírértéke van, ha jól mennek a dolgok, de még nagyobb, ha történik valami pikáns dolog is. Úgy gondolja, hogy mivel a honvédség közpénzt használ fel, az embereket még jobban érdekli a laktanya feladatai és a katonák élete, munkája. Javasolta, hogy a katonák jobban kapcsolódjanak be a város életébe valamint felhívta a kommunikációs tisztek figyelmét, hogy a média számára is fontos a visszajelzés.

Abban pedig valamennyien megegyeztek, hogy a helyi sajtó sokkal inkább eljut az emberekhez, mint az országos.

fotó: Bajkán Gabriella