Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A jövő a mi kezünkben van!”

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2022. szeptember 23. 11:05

Ünnepi állománygyűlést tartott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ csapatünnepük és fegyvernemi napjuk alkalmából szeptember 22-én, csütörtökön, Veszprémben. A rendezvényen Barta Sándor ezredes, az alakulat törzsfőnöke mondott beszédet.

Állománygyűlés_Veszprém (3)

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH 54. Veszprém Radarezred 2020. augusztus elsején egyesültek és új alakulatként - MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ néven - dandárszintű katonai szervezetként folytatták tevékenységüket. A második évfordulóra emlékezve tartott a katonai szervezet ünnepi állománygyűlést, ahol Barta Sándor ezredes, az alakulat törzsfőnöke köszöntötte az állományt.

„Az évtized végére a Magyar Honvédség vezetése azt tűzte ki célul, hogy egy új, ütőképesebb honvédséget hoznak létre. Ennek eredményéül alakult meg az új irányítási központ. Az összevonásnak köszönhetően ma már kivitelezhető, hogy a légierő csapatait és eszközeit a szövetségi eljárásokkal összhangban vezessük és irányítsuk” – hangsúlyozta Barta Sándor ezredes.

Állománygyűlés_Veszprém (8)

Kiemelte: az alakulatnál dolgozókat méltán lehet a légierő karmestereinek is nevezni, hiszen a légierő képességeit és lehetőségeit összeillesztik a feléjük támasztott igényekkel.

„Hazánk légterének védelme összetett, bonyolult és speciális feladat. Ez a hivatás rátermett, elkötelezett embereket kíván, olyan szakma ez, ami békében és háborúban nemcsak összetett munkavégzéssel, hanem tényleges áldozattal jár. Az elhivatott szolgálat és a magasszintű szakmai tudás a mindennapi feladataikban is jelen van. Az önök munkájának köszönhetően ma a legmodernebb haditechnikai eszközökkel óvják nemcsak hazánk, hanem szövetségeseink légterét is” – fogalmazott az alakulat törzsfőnöke.

Állománygyűlés_Veszprém (13)

A köszöntőbeszéd végén elhangzott: „hőseinkből erőt kell merítenünk a ma küzdelmeihez. Most kimondottan szükségünk van erre az erőre és elszántságra. Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a veszélyek nem múltak el, a migráció, a járványok és a háborúk korszaka köszöntött be. Ezen katasztrófák elhárításában a magyar katonák derekasan helyt álltak és helytállnak. Egyszerre védik a déli és keleti határainkat, segítik a szomszédunkban kitört háború elől menekülőket és járvány idején szolgálatot teljesítettek az oltópontokon, a kórházakban. Jelenleg a történelem jó oldalán állunk, szabad, független nemzet vagyunk és a magyar nemzeti érdekeket helyezzük mindenek elé.”