Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenki tehetséges valamiben

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2022. szeptember 23. 12:41

E fenti állítás igazságát megerősítve a Magyar Honvédség Parancsnoksága Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökség odaadóan tesz is azért, hogy a Honvéd Kadét Programban részt vevő fiatalok megtalálhassák azt a foglalkozást, azt a szakmát, amiben kiteljesedhetnek, ami biztos jövőt adhat nekik az iskolai évek utáni életkezdéskor.

RT1_1478

A tehetséggondozás egyik fontos eleme, hogy a diákok benyomásokat szerezzenek, hatások érjék őket, megismerkedjenek olyan foglalkozásokkal is, amelyek létezéséről eddig talán nem is tudtak. Éppen ezért a Honvéd Kadét Program partnerintézményeinek fiataljai részére az MHP Társadalmi Kapcsolatok és Életpályafejlesztési Főnökség rendszeresen szervez olyan kirándulásokat a kulturális programok mellett, amelyeken a Magyar Honvédség egy-egy szervezete is bemutatkozhat előttük, ezzel talán ötletet is adva a gyerekeknek a Mi leszek, ha nagy leszek? örökkérdés megválaszolására.

Így volt ez szeptember 22-én is, amikor a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum és a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium mintegy ötven kadétja megérkezett Budapestre, az MH Egészégügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézethez. A Tünde utcai objektumban bepillantást nyertek a katonák egészségügyi képzésének részét képező harctéri életmentő felkészítés egy-egy látványos elemébe.

RT1_1438

A kulturális és szakmai látogatás délutánján a diákok felkeresték az Országházat, ahol Szabó Tünde, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselő fogadta őket. Rövid köszöntőjében példaértékűnek nevezte a kadétok elhivatottságát és a haza iránti szeretetét. A vezetett látogatás során a fiatalok személyesen is megismerhették a Parlament felsőházi üléstermét, a látogatóközpontot és az Országgyűlési Múzeumot. Különleges meglepetésként az Országház programszervezői bemutatták számukra a Honvédelmi és rendészeti bizottsági üléstermét is, amely báró Hazai Samu nevét viseli.

A mostanihoz hasonló szakmai programokkal a Magyar Honvédség Parancsnokságának nem titkolt célja, hogy inspirálják a fiatalokat a katonai életpálya felé, mindemellett felhívják a figyelmüket a magyar történelem és hadtörténelem megismerésére, hagyományaink ápolására, megőrzésére.