Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő katonái

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. február 14. 11:17

Január végén a tatai és a hódmezővásárhelyi alakulatnál is nyílt napot tartottak a Honvéd Kadét Program keretében tanuló fiatalok számára.

MH_2024_02_borito

Mintegy háromszáz középiskolás kereste fel az MH Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyáját. A tatai alakulat parancsnoka, Tóth István ezredes tájékoztatása szerint a fiataloknak szervezett rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a Honvéd Kadét Program keretében tanuló diákok megismerjék a katonai hivatás nyújtotta lehetőségeket. Főként azok érdeklődésére számítottak, akik a Magyar Honvédség kötelékében képzelik el a jövőjüket: akár a dandár állományában szolgálva, akár az érettségi után – az Acélkocka tanfolyam elvégzésével – altisztként, esetleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezve tisztként.

A résztvevők a nyílt nap során megismerhették az alakulatnál rendszeresített kézi lőfegyvereket és híradástechnikai eszközöket, próbára tehették képességeiket a különböző szimulátorokon, elsősegélyképzésen vehettek részt, és egyebek mellett testközelből szemlélhették meg a PzH 2000 önjáró lövegeket, illetve a Leopard 2 típusú harckocsikat is.

További részletek a Magyar Honvéd magazin február 16-án, pénteken megjelenő számában!