Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai hivatással ismerkednek a diákok

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2022. október 1. 8:15

Rendhagyó módon idén nem a katonák látogatnak az iskolákba a pályaorientációs napok során Hajdú-Bihar megyében, hanem az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi alakulata nyitotta meg „kapuit” a diákok előtt.

Pályaorientációs_nap_Bocskai (5)

A debreceni székhelyű lövészdandár kezdeményezésére az elkövetkező hetekben több lehetőség is nyílik a városi és a környékbeli iskolák számára, hogy a pályaválasztás időszakában közelebbről is megismerkedhessenek a katonákkal, a katonaélettel és a honvédségnél rendszeresített haditechnikai eszközökkel. A lehetőséget nem csak a pályaválasztás előtt álló diákok számára biztosítja a dandár, hanem minden érdeklődőt szívesen látnak.

Már az első „kapunyitás” is nagy siker volt, közel száz középiskolás ismerkedett a katonai hivatással a hajdúhadházi gyakorlótéren, ahol a 39-es lövészzászlóalj honvédeitől kaptak ízelítőt a katonai pálya érdekességeiről.

Tervek szerint még három alkalommal fogadja az iskolai csoportokat és a pálya iránt érdeklődőket a katonai szervezet a pályaválasztás időszakában.

Címkéklövész