Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kecskeméti repülődandárnál tájékozódtak a toborzók

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. július 4. 9:43

Személyesen tájékozódtak az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál az MH Katonai Igazgatási és Központ Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzásért felelős vezetői június végén.

GBR00015 (2)

A kihelyezett vezetői értekezlet célja az volt, hogy a kecskeméti repülődandár illetékesei közvetlenül, személyesen is elmondhassák, hogy milyen lehetőségeket kínál alakulatuk, milyen beosztásokra várják a jelentkezőket. A toborzásért felelős vezetők számára pedig fontos volt, hogy személyes tapasztalatok alapján ismertethessék az érdeklődőkkel, milyen az élet a kecskeméti repülődandárnál.

Elsőként Durgó Tamás alezredes, az MH KIKNYP parancsnoka adott helyzetjelentést a toborzókat érintő feladatokról, ezt követően a kecskeméti repülődandár is bemutatkozott. A toborzásért felelős vezetők körbementek a kifutópályán, megtekintették az irányítótornyot, és a repülés biztonságáért felelős meteorológusok és tűzoltók munkájáról is képet kaptak. Ezt követően a repülődandár zászlóaljainak képviselői tartottak előadást arról, hogy milyen humánerőforrás utánpótlásra lenne szükségük, miben kérik a toborzók segítségét. Később az MH KIKNYP vezetői a repülődandár körleteivel is megismerkedtek. Mindezek elengedhetetlen fontosságúak ahhoz, hogy a katonai pálya iránt érdeklődők minden kérdésére válaszolhassanak a toborzás során a katonák.

A vezetői értekezlet során Durgó Tamás alezredes, az MH KIKNYP parancsnoka, a korábbi honvédelem napi ünnepségen elmaradt kinevezéseket és elismeréseket is átadott.

GBR09903 (2)
GBR09916 (2)