Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élményekkel teli tábor Tatán

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 12. TVZ |  2023. július 4. 11:12

Véget ért az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tatabányai székhelyű alegysége, a 12. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett harcos tematikájú honvédelmi tábor Tatán.

11

Sorakozóval, táborparancs kihirdetésével és csapatépítéssel telt a gyerekek első tábori napja. A sátrak elfoglalása után a táborlakók alaki foglalkozáson vettek részt, azt követően pedig – az egészségügyi foglalkozás során – az újjáélesztést és a különböző sérülések ellátását tanulták meg.

Harcos tematikájú tábor révén a katonai közelharccal is megismerkedtek a fiatalok, de a tábor második napján sziklamászáson és menetgyakorlaton is részt vettek. Az alpin és sziklamászó alapismeretek elméleti oktatása után a táborozók a gyakorlatba is átültethették frissen szerzett tudásukat a Kőpite-hegy megmászásával, és az arról való biztonságos leereszkedéssel.

21

A tábor harmadik napján a gyerekek a tatai laktanyában egy technikai bemutató részesei lehettek, valamint az új technikai eszközöket is megtekinthették. Útjuk ezt követően a komáromi Monostori Csillag-erődbe vezetett, ahol tárlatvezetéssel egybekötött hagyományőrző bemutató fogadta őket. Paintball és légpuskalövészet is szerepelt a csütörtöki programtervben. A tábor lakói azt is megtanulták, hogyan kell sebesülteket ellátni és szállítani, majd sárkányhajós csapatversenyen izgatottan vettek minden akadályt.

A tábor utolsó napján, a záró ünnepségen a gyerekek megkapták obsitleveleiket, egy – kiemelkedő teljesítményt nyújtó – táborozó pedig átvehette a vörös barett sapkát.