Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélésre „készen”!

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. július 4. 8:32

Izgalmas programokban bővelkedett az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár idei első honvédelmi ,,túlélő” tábora.

_DR_2277

A nyitónapot a fiatalok airsoft lövészettel, illetve különböző kötéltechnikák elsajátításával töltötték, majd a közel harminc fős csapat Kelet-Bakony térségében, Ötfa körzetében tereptan foglalkozáson ismerkedett meg közelebbről a tájékozódás alapjaival. A megszerzett tudást a gyakorlatban, egy többállomásos járőrfeladat során kamatoztatták is a gyerekek: akadálypálya várt rájuk természetes és mesterséges elemekkel. Kúszófolyosó, egymás cipelése és kötéllel végrehajtott lajhármászás is szerepelt a programelemek között.

A sárbogárdi katonai területen kúszónövényekkel átszőtt vadonba csöppentek a táborozók, ahol elsőként sátorlapokból építettek maguknak éjszakai menedéket, emellett pedig fejlesztették túlélési képességeiket és csapdákat is állítottak.

_DR_2340

Az utolsó nap egy változatos, akadályelemekkel tűzdelt sorversennyel zárult, amelyen a résztvevők rajonként, álcahálós kúszófolyosón keltek át, rönköt cipeltek, de kézigránátdobás, traktorgumigörgetés és egy ötven kilogrammos súly elhúzása is a feladatok része volt.

A fiatalok a hét során tanúbizonyságot tettek bátorságukról, ügyességükről, összetartásukról és fizikai erőnlétükről is, melyet elismeréssel és elbocsátó obsittal jutalmaztak a szervezők.