Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kézitusa legjobbjai találkoznak egymással

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. március 31. 9:50

30 év honvédelem, 30 év harcművészet címmel rendezik meg április 10-én a Budapesti Honvéd Küzdősport Centrumban azt a közelharc-kézitusa szemináriumot, amelyen hazai és nemzetközi nagymesterekkel és olimpikonokkal edzhetnek a sport szerelmesei. Az apropó a szervező Dr. Zöllei Zoltán nyá. alezredes első danvizsgájának 20. évfordulója.

„Ez egy szakmai találkozó lesz. Nem nézőket várunk, hanem olyan küzdősportot űző embereket, akik szeretnék fejleszteni tudásukat és szeretnének nagymesterektől tanulni", mondta a honvwdelem.hu érdeklődésére Dr. Zöllei Zoltán nyá. alezredes, közelharc-kézitusa szakértő, a ju-jitsu és a BFAK közelharc-késharc szakág 6. danos mestere. 

Zöllei Zoltán, aki húsz éve foglalkozik képzéssel, mint testnevelő, valamint közelharc-kézitusa oktatótiszt, elmondta: már honvéd kollégistaként is érdeklődött a küzdősportok iránt. Karatézni tanult, majd judóval foglalkozott. Az oktató a kézitusából doktorált a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, jelenleg pedig a Szentendrei Kiképzőbázison segíti a katonák szakmai fejlődését.

 

Mint azt a honvedelem.hu-nak elmondta,1990 óta fekete öves, így ennek évfordulója alkalmából szervezte meg a közös szakmai találkozót, amelyen a sporttal foglalkozók összemérhetik tudásukat, és találkozhatnak hazai és nemzetközi nagymesterekkel is.
„A rendezvényre számos tábornokot is meghívtunk, így ott lesznek többek között Isaszegi, Huszti és Juhász tábornok urak is. Meghívtuk továbbá Dr. Galla Ferencet és Furkó Kálmánt, a küzdősportok hazai legnagyobbjait, de Növényi Norbert és Martinek János is részt vesz az edzéseken", hangsúlyozta az alezredes.

További információ a 06-20-433-9752-es telefonszámon, e-mail-en a
[email protected] címen, valamint a www.kezitusa.hu oldalon.