Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt a két nigériai ATR 42 tengerészeti járőrgép

Szöveg: JETfly |  2010. március 31. 9:41

Nigéria még 2007 márciusában rendelt meg két darab Alenia Aeronautica ATR 42 MP típusú tengerészeti járőrgépet. Az első példány tavaly decemberben érkezett meg az afrikai országba, melyhez most csatlakozhat a második gép is. A hivatalos átadási ceremóniára az olasz gyártócég torinoi központjában került sor.

Nigéria 73 millió dollárt fizetett a két ATR 42 MP járőrgépért, melyekkel többek között az ország part menti területeinek járőrözését, a Niger-folyó deltájának ellenőrzését, valamint kutató-mentő feladatokat kívánnak ellátni. A szerződés magába foglalja a pilóták és a műszaki személyzet kiképzését, a teljes logisztikai háttér, valamint a szükséges pótalkatrészek biztosítását is. A nigériai ATR 42-esek hasonló konfigurációjúak, mint az olasz parti őrség által használt gépek.

A Selex Galileo szállította a repülőgép harcászati megfigyelő és felderítő bevetések kiszolgálásáért felelős fedélzeti egységet, így a Gabbiano T200 felderítő radart és az EOST-45 elektro-optikai érzékelőket.

A tengerészeti járőrgépek Toulouse-ból érkeztek az Alenia Aeronautica gyárába, ahol végrehajtották a szükséges szerkezeti és rendszer módosításokat. Szintén az olasz cég végzi a nigériai légierő G222 szállítógépeinek modernizálását, az Alenia Aermacchi pedig az MB-339A kiképzőgépek felújításáért felel.

1595899250