Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kiképzők képzése

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. június 13. 11:57

Május utolsó napjaiban egyhetes módszertani lőkiképzési felkészítést tartottak az izbégi lő- és gyakorlótéren a Magyar Honvédség szárazföldi alakulatainál szolgáló kiképzők számára. Az MH Altiszti Akadémia által szervezett tanfolyamon megközelítőleg hatvan katona vett részt, akik az itt megszerzett tudást és tapasztalatot az alakulataiknál szolgáló társaiknak adják majd tovább.

MH_202306_borito

A szentendrei intézmény kurzusa elméleti oktatással vette kezdetét, majd az úgynevezett „száraz” gyakorlás keretében a résztvevők felelevenítették és tökéletesítették a fegyverkezelési technikájukat. Ezt követően került sor a különböző tüzelési testhelyzetek begyakorlására, valamint a tárcserék, illetve mozgás közben leadott lövések fogásainak és mozdulatainak elsajátítására. A feladatok végrehajtásához CZ P09 pisztolyt és CZ Bren gépkarabélyt használtak a katonák, akiket a megszerzett ismeretanyag átadásának és oktatásának metodikájára is felkészítettek a szakemberek.

Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának megbízott kiképzési parancsnoka, Polgár Tibor törzszászlós elmondta: az elmúlt húsz évben nem volt arra példa, hogy egyszerre ennyi katona részvételével rendezzék meg ezt a kurzust. Egyfajta mérföldkőnek tekinthető tehát, hogy az összes szárazföldi alakulat kiképzőit egyszerre fogadhatták. A szakember szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a tanfolyamot elvégző katonák az alakulataiknál rövid idő alatt és zökkenőmentesen meg tudják honosítani a Szentendrén elsajátított oktatási nézeteket, illetve módszertant.

További részletek a Magyar Honvéd magazin június 16-án, pénteken megjelenő számában!