Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A laktanyában járt a Mikulás

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2010. december 7. 17:36

Igazi, Mikulás-váró hangulat alakult ki a debreceni Kossuth Laktanyában, mire megérkezett a nagyszakállú. A tél beköszöntével a Bocskai dandár Sportcsarnokában 150 gyerek ünnepelte a Télapó megérkezését. December 3-án benépesült a tornaterem: szülőkkel, nagyszülőkkel érkeztek a dandár dolgozóinak gyermekei.

A csarnokot hamar „beszaladgálták" az elevenebbek, s akinek alkotni volt kedve a kézműves foglalkozásokon apró ajándékokat készíthetett.
A Honvédszakszervezet debreceni alapszervezete jóvoltából játszósarokban kapcsolódhattak ki a gyerekek: volt ugrálóvár – ahol katonák gondoskodtak a sérülésmentes sorbanállásról és ugrálásról –, rengeteg készségfejlesztő, ügyességi és építő játék. Aki pedig az akadálypálya minden pontján végigment, a kapott jutalombabszemek fejében ajándékok közül választhatott.
Izgatottan várták az eredményhirdetést azok gyerekek, akik részt vettek az „Apa, Anya és a Laktanya" című rajzpályázaton. Fantáziadús alkotások születtek, az óvodás és iskolás korúak külön versenyén a szervezők három-három ajándékcsomagot osztottak ki a legügyesebbeknek, de minden pályázó ajándékot kapott.

1595911213
A Katonai Toborzás standján vadászgép-szimulátoron próbálhatták ki ügyességüket az érdeklődő kicsik és szüleik. Üdítő, meleg tea, frissen sütött pogácsa és aprósütemények várták azokat, akik időközben megszomjaztak, megéheztek.
A hangulatot tovább fokozta TomPeti interaktív gyerekműsora, a két fiatalember csaknem egyórás programját töretlen lelkesedéssel énekelték és kiáltozták végig a fiatalok. Olyan feladatokat kellett megoldaniuk játékos formában, amelyek még a nagyobbak memóriáját is megmozgatták.

Az este várva várt pillanata persze a Mikulás érkezése volt. A gyereksereg egy része már a színpadon állva, fogta körül a Télapót, aki személyesen adta át a rengeteg finomságot rejtő csomagot.
Az ünnepségen nem csak a kicsik érezték jól magukat, hiszen ez a néhány óra arra is jó alkalmat adott, hogy a több mint kétszáz szülő megbeszélhesse munkahelyi, vagy éppen magánéleti problémáit, sikereit.

1595911213
 

Fotó: a szerző felvételei