Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legjobb lövész kerestetik

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2023. június 14. 17:37

Ütemes, de szigorúan rendezett fegyverropogás jelzi, hogy ismételten az izbégi lőtér ad otthont az MH Lőbajnokságnak június 14-15-én. A bajnokságon idén huszonhárom alakulat és katonai szervezet lövészei mérik össze képességeiket, így a pisztolyos és gépkarabélyos feladatok végrehajtása során több, mint kétszáz katona mérkőzik meg egymással.

Az MH Altiszti Akadémia és az MH Szentendre Helyőrségtámogató Parancsnokság közös szervezésében létrejövő eseményen Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka kérdésünkre elmondta, hogy amíg a statikus lőgyakorlatokon inkább a precíziós, pontosabb lövések leadásán van a hangsúly, addig a dinamikus feladatok pedig összetett módon a mozgás és a tűz összhangja mellett teszik próbára a versenyzőket. Egy biztos: mindkét feladatforma rejteget kihívásokat a versenyzők számára, tette hozzá.

A parancsnok kiemelte, hogy az MH Lőbajnokság vándorkupáját az MH Altiszti Akadémia nyerte el és reméli, hogy idén is visszakerülhet „megbecsült helyére”, de természetesen sportszerű gratulációk mellett adják át, ha idén egy másik alakulat győzedelmeskedne...