Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A légtüneménytan legújabb képviselői

Szöveg: Dr. Radics Kornélia őrnagy – Hernádi Balázs alezredes |  2012. június 3. 18:24

Harmadik alkalommal bocsátott ki végzősöket a meteorológiai észlelő tanfolyam. Az immár harmadik alkalommal Veszprémben megrendezett szakismereti képzés repülésbiztonsági szempontból nélkülözhetetlen, hiszen a részt vevő altisztek ennek keretében sajátíthatják el a meteorológiai észleléshez szükséges alapismereteket.

A nyolchetes tanfolyam az MH Geoinformációs Szolgálat szervezésében, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) közreműködésével valósult meg. A záróvizsgán a hallgatók a katonai meteorológia vezetője, a tanfolyam felelőse, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának meteorológus szakértője előtt adtak számot mind elméleti, mind gyakorlati tudásukról.

Tóth László okleveles mérnök ezredes, az MH geoinformációs szolgálatfőnöke nevében helyettese, Kovács László alezredes adta át a tanfolyam sikeres elvégzését tanúsító okleveleket. Szücs József mérnök ezredes, az MH LVIK parancsnoka útravalóul repülőeseményektől mentes, dolgos hétköznapokat kívánt a résztvevőknek.

1595936731

Fotó: Németh Szilvia százados