Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legújabb haditechnikai eszközöket keressük Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében!

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvételek |  2023. június 19. 19:15

A 21.századi, modern haderő fejlesztése és Magyarország biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter június 19-én, hétfőn Párizsban, a Nemzetközi Légibemutató és Kiállításon (Le Bourget).

miniszter_archív

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: a közel 2500 kiállítót felvonultató eseményen részt vesznek Magyarország legfontosabb stratégiai partnerei, akiken keresztül a jövő technológiájának megismerése zajlik. A kiállításon egyúttal cél az az új partnerekkel történő kapcsolatépítés is, hiszen Magyarország csak akkor lehet ütőképes és professzionális, ha lépést tart a technológiai újításokkal. Hozzátette: a magyar kormány folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében.

A honvédelmi miniszter Sebastian Lecornu francia védelmi miniszter meghívására vett részt az 54.alkalommal megrendezett szakkiállításon.

paris-air-show

A tárcavezető elmondta: Magyarországnak az erős és elszánt haderő felépítése mellett olyan modern, csúcstechnológiát képviselő védelmi eszközökre van szüksége, mint például a nyáron beérkező Airbus H225M többcélú helikopterek. A beszerzések mellett azonban a védelmi ipar fejlesztése adja meg azt a hátteret, amivel a Magyar Honvédség teljes értékűen képes megfelelni a 21.századi elvárásoknak.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye