Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A LEK-hez látogatott a parancsnok

Szöveg: Cseri Katalin Amália |  2012. február 17. 12:41

Az MH ÖHP alárendelt alakulatainál tett csapatlátogatásai újabb állomásaként február 16-án, csütörtökön Budapestre, az MH Logisztikai Ellátó Központba (MH LEK) érkezett Domján László vezérőrnagy. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát elkísérte Baráth István dandártábornok, az MH ÖHP logisztikai erők főnöke, Gecse János mérnök ezredes, az MH ÖHP haditechnikai főnöke, valamint Erdődi Zsolt ezredes, az MH ÖHP hadtápfőnöke is.

1595931623
Domján László vezérőrnagy állománygyűlésen tájékoztatta az MH LEK katonáit a Magyar Honvédség előtt álló feladatokról és az állományt érintő legfontosabb kérdésekről.

Beszédében kitért többek között az Erzsébet-utalvány bevezetésére, a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakulására, az adótörvény miatti bérkompenzációra, illetve az új humánstratégiára.

„Az MH LEK olyan sajátos szervezet, amely az ÖHP alárendeltségében hajtja végre a feladatát, de hatással van az egész honvédelmi tárcára, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a szervezetre"

– mondta Domján vezérőrnagy.

Tájékoztatójában a tábornok a legfontosabb célok közé sorolta a meglévő képességek fejlesztését, a tudás szinten tartását, a plusz bevételek elérését. Külön kiemelte, a lakossággal való kapcsolat építését, melyek eléréséhez a gondolkodásmód átalakítására van szükség.

„Innovatív gondolkodással és kreativitással kell a jövőépítés szolgálatába állni, amivel megteremthető az új Magyar Honvédség" – zárta beszédét Domján László vezérőrnagy.

Az állománygyűlést követő objektumbejáráson az elöljárók tájékozódtak a raktározási körülményekről.

Fotó: Solymosi András hadnagy