Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A lőtéren is céltudatosan

Szöveg: Földházi Enikő őrnagy | Fotó: Skrinyár Eszter alezredes, Papp Mirtill Fatime százados |  2022. április 30. 11:12

Gépkarabély és pisztoly lövészetet, valamint menetgyakorlatot hajtott végre a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C)állománya április 28-án a bakonykúti lőtéren.

IMG_1239

Az április elején megtartott általános egyhetes katonai készségfejlesztő kiképzést követően a hadosztály-parancsnokság nemzetközi állománya a bakonykúti lőtéren folytatta a katonai ismeretek frissítését és építését. A lövészetet a katonák a nemzeti haderejükben rendszeresített fegyverekkel hajtották végre, a horvátok VHS-K2 gépkarabéllyal és HS2000 pisztollyal, a magyarok pedig CZ BREN 2 gépkarabéllyal és P9RC pisztollyal. Mivel a cseh gyártmányú BREN karabélyokat közvetlenül a lövészet előtt kapták meg a magyarok, így a békeműveleti lőgyakorlatok előtt azok belövésére is sor került. A kiképzési foglalkozás része volt a 6 kilométeres menetgyakorlat is, melyen a magyarok mellett a horvát, lengyel és szlovák állomány is részt vett. A lövészetet további „kötelező” katonai elemek, a fegyverkarbantartás és a hagyományos lőtéri ebéd követték.