Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő egészségügyi szakdolgozóit képzik

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: Varga Tamás |  2022. április 30. 12:24

Az MH Egészségügyi Központ számára fontos a jövő egészségügyi szakembereinek képzése, ezért az intézmény részt vett az április 25-27. között megrendezett XV. Szakma Sztár Fesztiválon. A fesztivál helyszíne a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ volt, ami egyben otthont ad a WorldSkills Hungary Nemzeti Döntőnek is. Az ápolás és gondozás szakmacsoport győztese az MH Egészségügyi Központban folytatja a felkészülést a nemzetközi megmérettetésre.

mh_ek_átvett (1)

Az MH Egészségügyi Központban dolgozó szakoktatók évről évre részt vesznek a jövő ápolóinak szakszerű képzésében, amelynek része a WorldSkills Hungary verseny ápolás és gondozás szakmacsoport válogatójának a megrendezése is.

A válogatót követően a XV. Szakma Sztár Fesztiválon, a WorldSkills Hungary Nemzeti Döntőben mérik össsze tudásukat a tanulók. Az ápolás és gondozás szakmacsoportban győztes Pál Blanka képviselheti Magyarországot 2022 őszén, Shanghai-ban, a WorldSkills nemzetközi versenyen.

Az MH Egészségügyi Központ számára kiemelten fontos, hogy az egészségügyi életpálya mellett elkötelezett tanulók a jövő utánpótlását képezzék. Ennek érdekében a fiatal ápolónő jelölt kínai versenyre történő felkészülése az egészségügyi intézetben fog elkezdődni májusban.

mh_ek_átvett (2)