Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség készen áll a magyar emberek védelmére

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kormány Gábor |  2023. november 28. 12:28

A szuverenitásvédelmi törvényről és a honvédségről beszéltek kormánypárti képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlés ülésén. „A Magyar Honvédség készen áll Magyarország és a magyar emberek védelmére” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán a napirend előtti felszólalásokra adott válaszával kapcsolatban.

Miniszter_parlament_2 másolat

„A harminc éve nem látott méretű összhaderőnemi hadgyakorlat, az Adaptive Hussars 23 előkészítéséről, céljáról és tapasztalatairól szólaltam fel napirend előtti az Országgyűlésben” – írta a honvédelmi tárca vezetője.

A képviselők hozzászólásaira válaszolva Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter büszkeségének adott hangot annak kapcsán, hogy „megmozdult a teljes magyar haderő” a három évtizede nem látott méretű gyakorlat során. Hangsúlyozta, az Adaptive Hussars 23 célja az volt, hogy „szembenézzünk a valósággal”, a teljes spektrumot, hatezer katonát megmozgatva.

Mind a haderő, mind a civil támogató és minket segítő közigazgatási szervek kitűnően vizsgáztak – fogalmazott a tárcavezető, aki jelezte: egy számos ponton módosításokat felvető javaslat is készül annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonsága garantált legyen.

Miniszter_parlament