Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjjeli bevetés a hegyekben

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: Bódi László őrvezető és a szerző |  2020. június 26. 20:23

Éjszaka, hegyi körülmények között is bizonyították felkészültségüket az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái.

1596081321

Komplex feladatot hajtottak végre az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái június 15-19. között a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlótéren, a Bakonyban. A gyakorlás során a kijelölt mélységi felderítő csoport egy ellenséges rádióátjátszó-állomást semmisített meg, miután megfelelően felderítette és rejtetten megközelítette azt. Tevékenységüket egy mesterlövész alcsoport biztosította, valamint egy drónkezelő csoport segítette valós idejű légi felderítési információkkal.

1596081321

A katonák a nappali gyakorlást követően éjjel, a koromfekete égbolt alatt, hegyi környezetben hajtották végre feladataikat; alpin technikát alkalmazva, némán ereszkedtek le a sziklafalról, teljes harcászati felszerelésben. Tevékenységüket éjjellátó eszközök is segítették. Az összetett mozzanatot a felderítők éleslövészettel egybekötve, sikeresen teljesítették.

A gyakorlatot megtekintette dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, aki a látottak alapján elégedett volt az ezred katonáinak munkájával és az újonnan kapott felderítő eszközök alkalmazhatóságával.

GALÉRIA