Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törökországba látogatott a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Szöveg: Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2020. február 14. 22:40

Viszonozva Ümit Dündar vezérezredes, a Török Szárazföldi Erők parancsnokának 2019 évi magyarországi látogatását, Törökországba látogatott dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese február 11-én.

1596076087

A delegációt udvariassági látogatáson fogadta Yasar Güler vezérezredes, a Török Fegyveres Erők vezérkari főnöke. A háromnapos látogatás során dr. Böröndi altábornagy tájékoztatást kapott a szárazföldi erők szervezeti felépítéséről, aktuális helyzetéről, különös tekintettel a folyamatban lévő műveletekre és képzési tevékenységre.

A megbeszéléseken, amelyeket a haderők közötti együttműködés bővítésének szándéka tematizált, a felek megerősítették elkötelezettségüket a stratégiai partneri viszony elmélyítésében, a katonai együttműködés lehetséges további területeinek felkutatásában, az abban rejlő lehetőségek kiaknázásában. A török fél a Magyar Honvédség folyamatban lévő haderőfejlesztési programjával összefüggésben megerősítette, hogy azt minden lehetséges módon támogatja.

Ezt követően a résztvevőknek lehetősége nyílt találkozni a török hadiipar képviselőivel és a helyszínen tájékozódni bizonyos fegyverek, fegyverrendszerek fejlesztésének helyzetéről, ahova dr. Böröndi altábornagy urat elkísérte Maróth Gáspár, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos.