Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség parancsnokának látogatása a Brave Warrior 2020 gyakorlaton

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2020. szeptember 25. 10:07

A Magyar Honvédség parancsnokát, Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettesét, dr. Böröndi Gábor altábornagyot, valamint Maróth Gáspárt, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztost fogadta Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka, az újmajori táborban, szeptember 23-án.

20200925-MHPK-BW  (4)

A látogatás fókuszában a Brave Warrior 2020 gyakorlaton résztvevő katonák elhelyezési és munkakörülményei, valamint a haditechnikai eszközök és harcászati felszerelések álltak, ezért a delegáció a tábor bejárása során megtekintette - egyebek mellett - a láncos és kerekes haditechnikai eszközök, valamint a fegyverzeti anyagok javítására szolgáló, a nap 24 órájában üzemelő javítópontot, a gyakorlaton résztvevő román, szlovák, amerikai és magyar haditechnikai eszközöket, valamint az állomány elhelyezési és irodai körleteit.

A Magyar Honvédség elöljárói és a kormánybiztos tájékoztatást kaptak a tatai dandár laktanyájában eddig végrehajtott és a tervezett infrastrukturális fejlesztéseiről, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett felszerelésekről. A vendég és az elöljárók első kézből szerezhettek tapasztalatot a dandár tábori életének körülményeiről.

GALÉRIA