Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feladatszabó állománygyűlést tartottak a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2019. április 1. 16:15

Évértékelő és feladatszabó állománygyűlést tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár március 28-án, a Petőfi-laktanyában.

Baráth Ernő dandártábornok, az alakulat parancsnoka értékelte az dandár sokrétű feladatrendszerét és az abban bekövetkezett változásokat. A tavalyi év áttekintésével párhuzamban a parancsnok tájékoztatást adott az idei legfontosabb feladatokról, a honvédelmi alkalmazotti állománnyal kapcsolatos törvényi változásról, valamint a kiegészült megtartó potenciálról.

1599200634

A dandárparancsnok beszéde után Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának (MHP) törzsfőnöke, az esemény elöljárója szólt a megjelentekhez. „Arra kérem önöket, hogy saját kapacitásukon belül támogassák a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot és higgyenek benne – ez egy olyan lehetőség, amely más generációnak még nem adatott meg" – mondta.

1599200634

Az eseményen – mások mellett – részt vett Gerőfi Szilárd dandártábornok, az MHP Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke, Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka, valamint Czövek János alezredes, a Honvédszakszervezet elnöke, továbbá a társ rendvédelmi szervek képviselői is.

1599200634

Fotó: Gramantik Zoltán