Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszt-szakmai látogatás a tatai dandárnál

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: az MH 25. Klapka György Lövészdandár Facebook-oldala |  2020. április 20. 13:40

Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál tett altiszt-szakmai látogatást Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa április 16-án, csütörtökön.

1596078369

Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka hivatalában fogadta Kriston főtörzszászlóst. A parancsnokkal folytatott megbeszélés során érintettek több, a dandárra vonatkozó altiszt-szakmai kérdést, többek között a megújuló altisztképzési rendszer követelményei kapcsán. Kriston főtörzszászlós elmondta: „Fontos, hogy a vezénylőzászlósi kar ismerje, értse és hatékonyan támogassa a Magyar Honvédség katonai szervezetei parancsnokainak vezetői tevékenységét."

A vezető altiszt ezt követően meghallgatta Gajó Péter törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósának jelentését a dandár aktuális feladatairól.

1596078369

A látogatás keretében a vezénylőzászlós a Klapka György Laktanya bejárása során megtekintette a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként zajló laktanya-rekonstrukciós munkálatokat. Találkozott a dandárnál jelenleg zajló tüzér és ügyviteli Acélkockákkal, azaz az altiszti szakmai tanfolyam szakmai gyakorlati képzésén résztvevő katonákkal. Megbeszélést folytatott a harckocsizászlóalj vezetésével, ahol megvitatták az alegységnél hamarosan folytatódó harckocsizó Acélkocka tanfolyam előkészítésének tapasztalatait, valamint a képzés tervezett jövőjét. Az egészségügyi központban – meghallgatva a központ rangidős altisztjének jelentését – meggyőződhetett a járványügyi helyzetre történő felkészülés állapotáról.

A látogatás során tolmácsolta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának elismerését és köszönetét a katonáknak az áldozatos és magas szintű szakmai szolgálatért.

1596078369

Kriston főtörzszászlós tatai tapasztalatait összegezve megállapította, hogy a dandár altisztjei mind az alaprendeltetéséből adódó feladataikat, mind a különleges jogrendi időszakból adódó megnövekedett feladatokat, valamint a megújuló altisztképzés végrehajtásából adódó szakmai feladatok végrehajtását a lehető legmagasabb szintű katonai szakmaisággal, motiváltan hajtják végre.

„Büszke vagyok arra, hogy ilyen jól felkészült katonákkal szolgálhatok együtt" – jelentette ki a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.