Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszti gálaest Balatonakarattyán

Szöveg: MHP TNYO | Fotó: MH RKKK |  2019. november 21. 11:54

Altiszti gálaestet rendeztek november 16-án Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvényre – elöljárójuk javaslatára – azok az altisztek kaptak meghívást, akik egész évben kiválóan teljesítettek saját szakterületükön, bizonyították kiemelkedő elhivatottságukat feladataik ellátása során.

1596072222

Az est fővédnöke Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka volt, a házigazda szerepét Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa töltötte be. A rendezvényre meghívást kapott tizenkét NATO tagország huszonhat altisztje is, akik a VII. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam részeként szervezett, a múlt héten egrendezett „nemzetközi héten" is részt vettek.

Kriston főtörzszászlós megnyitó beszédében kiemelte: „A gálaest megemlékezés az 1924-ben megalakított Veszprém Jutasi Honvéd Altisztképző Intézet nemes elődeire, és azokra az altiszti értékekre, amelyeket folyamatosan igyekszünk megerősíteni. A mai jeles alkalom is az altiszti kultúra építését segíti, amely hozzájárul ahhoz, hogy a magyar altisztek a régió meghatározó altiszti karát alkothassák."

1596072223

A rendezvény során a magyarságra jellemző programot adott elő a Debreceni Hagyományőrző Néptánccsoport és a  Légierő Zenekar – Veszprém. A rendezvényen elénekelték az Altiszti Indulót is.

GALÉRIA